IPA Siivet

Yrittäjän ensimmäinen kesäloma kolkuttelee ovella, joten yritetään lentävää lähtöä siivillä vaikka kotimaan matkailua onkin luvassa. Minulle siivissä rapeus on se juttu – varmasti mehukkaampia saa eri tavalla kypsentämällä, mutta tällä tavalla myös uunissa/grillissä saa hyvän rapeuden aikaan. Metro IPA:n katkerot leikkaavat hyvin ruuan rasvaisuutta ja maltaan makeus keventää suolaisuutta. Kastikkeessa Metro IPA:n heldelmäisyys täydentää myös hyvin sirachan tulisuutta.

Raikas Suvisaariston salaatti

Uuden tuotteet julkistaminen on aina jännittävää aikaa – koekeittojen skaalaaminen panimon kokoluokkaan, myynnin aloittaminen ja lopulta asiakaskokemukset. Cheers From Suvisaaristo Saison on raikas kesäinen olut, joka on sopivan hedelmäinen ja vähän hapokas. Usein viininystäville Saison on mieleisin olut aloittaa tutustuminen pienpanimo tuotteisiin. Saison sopii erittäin hyvin myös salaatinkastikkeisiin  – hapan ja hedelmäinen olut täyttää salaatin makujen kirjolla ja nostaa raaka-aineita uudelle tasolle. Salaatinkastike säilyy myös hyvin jääkaapissa.

Metro Ceviche

Meidän perheen kokkaukset eivät useinkaan tulisi valmiiksi ilman naapureiden jääkaappeja. Jälleen kerran oli olennainen raaka-aine tipahtanut kauppalistalta ja kello tikitti jo sitä aikaa kun ei millään jaksaisi käydä lähikaupassa. Vaimon whatsapp rinki laulamaan ja katsos kummaa – avokado tipahtaa postiluukusta viisi minuuttia myöhemmin! Jälleen kerran naapurit pelastivat tämänkin illan ruuan.

Appelsiinikana

Belgialaisen witbierin ja appelsiinin liitto toimii hyvin, sillä molemmista on sitruksisia ja makeita vivahteita. Olut tuo oheisessa reseptissä sekä makua ruokaan että mureutta lihaan. Oluen entsyymit rikkovat lihan kovia säikeitä, mureuttaen sekä tuoden lisää makua. Paistileikkeet ovat mehukkaampia kuin rintafileet, joten parempia myös tässä ruuassa. Tarjoiltaessa oluen kanssa Westendin vehnä täydentää ruokaa.

Ilmakuivattuun kinkkuun käärityt parsat

Panimolla kevätaurinko lämmittää jo ikkunoista ja kesän kuumat panot siintävät mielessä. Koppi on otettu hienosti vastaan ja ihmisiä tulee läheltä hakemaan paikallisia oluita niin kuin missä tahansa Euroopan metropolissa. Selkeästi helppo lähestyttävyys ja vilaus panimosta saa uusia asiakkaita liikkeelle ja pienpanimo-oluet löytävät entistä enemmän asiakkaiden ruokapöytiin.

Kevätsipuli tempura

Edellisellä kerralla blogissa otettiin puheeksi käsityöläisoluiden vähittäismyyntilupa ja seuraavalla viikolla posti toikin vihdosta viimein lupalaput! Palloilu viranomaisten kanssa on surkuhupaisaa touhua ja osoittaa kuinka epävarmoja me suomalaiset olemme. Epävarmuus, joka on syvällä meidän kansamme itsetunnossa, on lainsäätäjien ja virkamiesten toimesta siirretty normeiksi, jotka eivät ainakaan edesauta talouskasvua ja työllisyyttä. Olut- ja juomakulttuurista puhumattakaan.

Beer Chili

Viime viikkoina panimolla on ihmetelty byrokratian kiemuroita. Lippulappuja on täytetty usealle viranomaiselle useita kymmeniä sivuja ja seiniä rakennettu pelkästään tekemisen ilosta. Normienpurkutalkoot eivät ainakaan virkamiesporukkaan ole yltäneet. Lakiin kirjattu käsityöläisoluiden vähittäismyyntilupa siis työllistää kun pitäisi keskittyä johonkin aivan muuhun. Onneksi töidenkin keskellä on syötävä ja tällä viikolla tarvittiinkin kunnon murkinaa.

Falafel-pitaleivät

Nyt kun foccacian tekeminen on hallussa niin voidaan käyttää sitä pitaleipänä falafelin kanssa. Katso viime viikon blogista ohjeet foccacian tekoon. Lähdetään rakentamaan falafeliä kuivatuista kikherneistä, jolloin saadaan olut osaksi jo ruuan reseptiikkaa. Valitsin tähän ruokaan Cheers From Metro IPA:n, koska ruuan mausteisuus kaipaa runsaasti makua myös oluelta. Metro IPA:ssa on myös sopivasti maltaisuutta, joka toimii hyvin kikherneiden pähkinäisen maun kanssa.