Yrittäjän ensimmäinen kesäloma kolkuttelee ovella, joten yritetään lentävää lähtöä siivillä vaikka kotimaan matkailua onkin luvassa. Minulle siivissä rapeus on se juttu – varmasti mehukkaampia saa eri tavalla kypsentämällä, mutta tällä tavalla myös uunissa/grillissä saa hyvän rapeuden aikaan. Metro IPA:n katkerot leikkaavat hyvin ruuan rasvaisuutta ja maltaan makeus keventää suolaisuutta. Kastikkeessa Metro IPA:n heldelmäisyys täydentää myös hyvin sirachan tulisuutta.

Ainekset
900 g kanansiipiä
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
0,5 dl Metro IPAa tai muuta vastaavaa voimakkaammin humaloitua olutta
4 rkl sulatettua voita
0,2 - 0,5 dl srirachakastiketta
1 rkl hunajaa
1 rkl maizenaa
1 tl cayannepippuria

Ripottele leivinjauhe ja suola tasaisesti siiville. Lämmitä uuni 125 C, ja paista
siipiä alatasolla 30 min tai grillissä alhaisella lämmöllä(voit lyhentää hiukan 
paistoaikaa jos lämpötilaa kohoaa korkeammaksi). Nosta uunin lämpötila 225 C ja 
paista ylätasolla vielä 30 min tai grillissä kunnes kauniin ruskeita. Sekoita 
astiassa loput raaka-aineet ja tarjoile kastike siipien kanssa - srirachakastiketta 
kannattaa lisätä kastikkeeseen oman maun mukaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.