Belgialaisen witbierin ja appelsiinin liitto toimii hyvin, sillä molemmista on sitruksisia ja makeita vivahteita. Olut tuo oheisessa reseptissä sekä makua ruokaan että mureutta lihaan. Oluen entsyymit rikkovat lihan kovia säikeitä, mureuttaen sekä tuoden lisää makua. Paistileikkeet ovat mehukkaampia kuin rintafileet, joten parempia myös tässä ruuassa. Tarjoiltaessa oluen kanssa Westendin vehnä täydentää ruokaa.

Ainekset (neljälle)
600g kanan paistileikkeitä
2 appelsiinia
2,5 dl Westend vehnäolutta (tai muu witbier)
1 dl tummaa sokeria
0,75 dl soijaa
0,5 dl riisi viinietikkaa
1/2 rkl sriracha (tai muu chili kastike)
rypsiöljyä paistamiseen
1 dl maizenaa + 2rkl maizenaa
2 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä

Kuori appelsiineista pieniä paloja, mutta vältä kuorimasta valkoista osaa. Laita
sivuun - peitä kelmulla. Purista appelsiineista mehu astiaan, lisää mukaan olut,
sokeri, soija, riisiviinietikka ja sriracha. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. 
Laita kanat astiaan tai paistopussiin ja kaada päälle 2 dl marinadia. Anna marinoitua
huoneen lämmössä 30 minuuttia tai jääkaapissa tunnin verran. Hylkää marinadi, 
ripottele kanojen päälle maizenaa ja ruskista kevyesti erissä pannulla. Käytä 
runsaasti öljyä. Laita valmiit kanat talouspaperille.  Hylkää vanha paistoöljy ja 
lisää uutta. Kuullota appelsiinin kuoria pannulla minuutti, lisää valkosipuli ja 
inkivääri - kuullota vielä puoli minuuttia. Lisää loppu kastikkeesta pannulle ja 
kiehauta - lisää myös kanat. Sekoita 2rkl maizenaa ja 3 rkl vettä lasissa - sekoita 
kastikkeeseen. Kun kastike paksuuntuu, voit poistaa pannun liedeltä. 
Tarjoile jasminriisin sekä vehnäoluen kanssa kanssa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.