Panimolla kevätaurinko lämmittää jo ikkunoista ja kesän kuumat panot siintävät mielessä. Koppi on otettu hienosti vastaan ja ihmisiä tulee läheltä hakemaan paikallisia oluita niin kuin missä tahansa Euroopan metropolissa. Selkeästi helppo lähestyttävyys ja vilaus panimosta saa uusia asiakkaita liikkeelle ja pienpanimo-oluet löytävät entistä enemmän asiakkaiden ruokapöytiin.

Maaliskuun ja kevätauringon myötä on hyvä aloittaa parsakausi ajoissa.  Tähän reseptiin tutustuin ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten, kun Anikó Lehtinen aloitteli Kippis! ohjelmaa Radio Helsingillä. Tässä yhdistyvät kaikki tärkeät komponentit että ruoka maistuu hyvälle. Ilmakuivatun kinkun suola saa parsan maun korostumaan, rasvat kinkusta ja majoneesista parantavat koostumusta ja makua sekä hapokas olut korostaa kaikkia raaka-aineita. Westend vehnäoluen runsaat hiilihapot puhdistavat suuta ja humalan katkerot leikkaavat  ruuan rasvaisuutta.

Ainekset
1 Parsanippu
1 pkt Ilmakuivattua kinkkua
1 dl majoneesia
vehnäolutta

Sekoita majoneesiin vehnäolutta maun mukaan - rakenne saa olla kastikemainen. Leikkaa
parsoista kova kanta varresta pois. Jos parsat ovat paksuja, keitä niitä hetki
suolatussa vedessä - 3-4 minuuttia. Kääri ilmakuivattuun kinkkuun ja paista
180 asteisessa uunissa(tai grillissä) noin 10 minuuttia eli kunnes kinkku ruskistuu
- ohuet parsat voi samantien kääriä pekoniin ja laittaa paistumaan. Tarjoile heti
olutmajoneesin kera!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s