Edellisellä kerralla blogissa otettiin puheeksi käsityöläisoluiden vähittäismyyntilupa ja seuraavalla viikolla posti toikin vihdosta viimein lupalaput! Palloilu viranomaisten kanssa on surkuhupaisaa touhua ja osoittaa kuinka epävarmoja me suomalaiset olemme. Epävarmuus, joka on syvällä meidän kansamme itsetunnossa, on lainsäätäjien ja virkamiesten toimesta siirretty normeiksi, jotka eivät ainakaan edesauta talouskasvua ja työllisyyttä. Olut- ja juomakulttuurista puhumattakaan. Olennainen kysymys on, että onko meillä varaa tähän – jatkuvasti isompi osa suomalaisista työllistää itse itsensä, joko intohimosta tai pakosta. Yrittäjyys on jo itsessään monelle iso askel ja hyppy epävarmuuteen, joten päättäjien pitäisi keskittyä tämän epävarmuuden vähentämiseen eikä lisäämiseen.

Onneksi tämänkin jälkeen on syötävä! Japanilainen tempura viedään taas uudelle levelille ja olut otetaan osaksi reseptiikkaa. Oluen hiilihapot keventävät tempurataikinaa ja tekevät lopputuloksesta täydellisen rapean. Yleisesti tempurassa voi käyttää melkein mitä olutta vain, mutta tarpeen mukaan humaloidut oluet tuovat katkeruutta ja maltaisemmat oluet makeutta. Viipyilevä Metro IPA tuokin tähän kaivatut katkerot, joita soijan runsas umami tasapainottaa.

Ainekset (kahdelle)
nippu kevätsipulia
2,5 dl rypsiöljyä paistamiseen
2 dl jauhoja
1,5 dl olutta(IPA, Pils, Vehnäolut)
1/2 tl leivinjauhe
1/2 rkl seesamiöljyä
2 rkl soijaa
1/2 lime
srirachaa sekä seesaminsiemeniä mausteeksi

Käytä vain sipuleiden vihreät osat, leikkaa siten että mahtuvat paistumaan pannulle.
Sekoita soija, lime ja maun mukaan srirachaa - laita syrjään odottamaan. Sekoita 
jauhot ja leivinjauhe, lisää seesamiöljy ja olut - sekoita tasaiseksi. Kuumenna öljy
pannussa, kasta kevätsipulit kauttaaltaan taikinassa ja paista pannulla - minuutti
riittää. Poista kevätsipulit öljystä ja valuta ylimääräinen öljy talouspaperille. 
Tarjoile lämpimänä soijakastikkeen ja oluen kera!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: