Viime viikkoina panimolla on ihmetelty byrokratian kiemuroita. Lippulappuja on täytetty usealle viranomaiselle useita kymmeniä sivuja ja seiniä rakennettu pelkästään tekemisen ilosta. Normienpurkutalkoot eivät ainakaan virkamiesporukkaan ole yltäneet. Lakiin kirjattu käsityöläisoluiden vähittäismyyntilupa siis työllistää kun pitäisi keskittyä johonkin aivan muuhun. Onneksi töidenkin keskellä on syötävä ja tällä viikolla tarvittiinkin kunnon murkinaa. Chili con carnen tuunaaminen on helppoa ja valmistuksessa meillä käytetään jälleen olutta. Tällä kertaa käytimme vain jauhelihaa, mutta esimerkiksi raaka-makkaralla saa lisää makuja ja rakennetta. Guacamole ja tomaattisalsa sopii tähän myös erinomaisesti, mutta nyt keskitytään itse chiliin. Tuliset mausteet ruuassa vaativat oluelta maltaan makeutta, jolloin makeus taittaa tulisuutta. Otaniemi Amber Ale:sta löytyy chiliin riittäväsi mallaspohjaa ja toisaalta voimakkaampi humalointi korostaa mausteisuutta. Humalan katkerot myös leikkaavat sopivasti ruuan rasvaisuutta.

Chili
4 valkosipulia
2 keskikokoista sipulia
3 rkl öljyä
1 chili
3 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua kuminaa
2 tl oreganoa
1 rkl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria
800g jauhelihaa(80% nautaa ja 20% porsasta)
2,5 dl olutta(amber ale, bock, dark belgian ale)
285g papuja (kidney, musta, valko)
400g tomaatimurskaa
2 dl ranskankermaa
1 dl cheddar raastetta
kourallinen kevätsipulia 

Kuullota sipulit öljyssä padassa tai pannulla, lisää mausteet. Paista sipuli-
mausteseosta noin minuutin että aromit tulevat esille. Lisää lihat ja ruskista. 
Lisää olut ja kiehauta. Lopuksi tomaattimurska ja anna hautua tunnista kahteen 
tuntiin miedolla lämmöllä(tai uunissa 125C).

Tarjoile tortillaletun kanssa, lisää päälle cheddar raastetta ja ranskankermaa.
Ja tietenkin samaa olutta kuin ruuan valmistuksessa on käytetty!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s