Nyt kun foccacian tekeminen on hallussa niin voidaan käyttää sitä pitaleipänä falafelin kanssa. Katso viime viikon blogista ohjeet foccacian tekoon. Lähdetään rakentamaan falafeliä kuivatuista kikherneistä, jolloin saadaan olut osaksi jo ruuan reseptiikkaa. Valitsin tähän ruokaan Cheers From Metro IPA:n, koska ruuan mausteisuus kaipaa runsaasti makua myös oluelta. Metro IPA:ssa on myös sopivasti maltaisuutta, joka toimii hyvin kikherneiden pähkinäisen maun kanssa.

Foccacian välissä falafelia, salaattia, tsatsikia ja tomaattisalsaa - seuraksi samaa
olutta kuin ruuan valmistuksessa on käytetty!

Falafel (neljälle)
2,5 dl  kuivattuja kikherneitä
2,5 dl olutta (esim. IPA, Amber ale, Dunkel lager, Saison)
1/2 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl jauhettua kuminaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
kourallinen persiljaa
1 rkl tuoretta korianteria
1 rkl jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
rypsiöljyä paistamiseen

Huuhtele kikherneet ja laita kulhoon oluen kanssa - liota jääkaapissa ainakin 12
tuntia. Valuta kikherneet ja lisää tehosekoittimeen sipulin, valkosipulin,
kuminan, suolan, pippurin, persiljan ja korianterin kanssa. Jauha massaksi, mutta älä 
tee pyrettä. Falafel taikinassa rakenne on kaikki kaikessa, joten rouheinen tuntuma on
hyväksi. Lisää jauhot ja leivinjauhe haarukalla sekoittaen. Paista ensiksi yksi pallo 
testiksi ja lisää jauhoja jos massa ei pysy paistaessa kasassa. Muovaile massasta
saksanpähkinän kokoisia palloja ja paista öljyssä kaksi minuuttia. Älä paista yli 
viittä palloa kerralla, ja valuta talouspaperin päällä ennen tarjoilua.

Tsatsiki
4dl turkkilaista jugurttia
1/2 kurkku, poista pehmeä keskiosa
1 valkosipulinkynsi
1/2 ruukku minttua
1 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria

Hiennonna kurkku, valkosipuli ja minttu. Sekoita ainekset ja mausta makusi mukaan.
Anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Tomaattisalsa
1 pkt kirsikkatomaatteja
1/2 chili
1/2 punasipuli
kourallinen basilikaa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamicoa
suolaa ja pippuria

Pilko kirsikkatomaatit ja lisää sekaan hienonnettu chili, punasipuli ja basilika. 
Sekoita öljy ja balsamico ja lisää muiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s