Kaksiosaisen blogikirjoituksen ensimmäisessä osassa tehdään Foccacia-leipää, joka on varmasti yksi helpoimmista ja herkullisimmista leivistä. Olennaista on vaivata taikina käsin, jolloin sitkosta tulee parempi. Lisäksi käyttää runsaasti öljyä – tässä kohdassa ei kannata säästellä, sillä hyvä lopputulos vaatii sen. Maultaan kevyet ruuat kannattaa yhdistellä maultaan ja alkoholipitoisuudeltaa kevyisiin oluihin. Esimerkiksi Suvela Pils ja Westend Vehnä toimivat tässä hyvin.

Foccacia
4,5 dl vettä
1 pkt kuivahiivaa
1 rkl sokeria
12 dl jauhoja
1 rkl suolaa, sekä karkeaa suolaa koristeluun
2,5 dl neitsytoliiviöljyä
timjami/rosmariini

Sekoita lämmin vesi, kuivahiiva ja sokeri - laita liinan alle sivuun ainakin 15 
minuutiksi. Sekoita kulhossa jauhot, 1 rkl suolaa, 1,25 dl oliiviöljyä sekä 
vesi/hiiva seos. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia ja jos taikina jää pahasti 
sormiin kiinni niin lisää jauhoja. Ota taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja 
vaivaa  vielä muutaman kerran. Lisää kulhoon vähän oliiviöljyä niin että se leviää 
reunoille  ja laita taikina kulhoon. Peitä kelmulla ja laita sivuun(mahdollisimman 
lämpimään) kohoamaan ainakin tunniksi. Käytä mahdollisimman korkeareunaista 
uunipeltiä, ja levitä loput 1,25 dl oliiviöljyä pellille. Laita taikina pellille ja 
muotoile levyksi. Käännä taikina levyllä, jotta molemmat puolet saavat riittävästi 
oliiviöljyä. Painele sormilla reikiä taikinaan, reiät saavat ulottua peltiin asti. 
Laita taikina tunniksi lämpimään kohoamaan. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja lisää vielä
taikinan päälle  karkeaa suolaa, ripaus oliiviöljyä ja esimerkiksi 
timajamia/rosmariinia. Paista 25-30 minuuttia, kunnes foccacia on saanut kauniin 
värin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s