Jouluksi myös panimolla hiljenee ja on aika suunnitella tulevaa vuotta. Vielä vuoden viimeisenä reseptinä tarjoillaan klassikkoa ja käytetään reseptissä jälleen olutta hyödyksi.  Tähän kyytipojaksi sopii erinomaisesti Suvela Pils – tässä vaaleassa lagerissa riittää hyvin humalointia leikkaamaan ruuan rasvaisuutta ja puhdistamaan makupalettia.

Leikkeet (neljälle)
4 viipaletta porsaan ulkofilettä (nuijittuna 1/2 sentin paksuisiksi)
1 kpl sitruuna
2 dl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunaa
0,5 dl pilsiä
4 dl panko korppujauhoja
150 g voita kirkastettuna (Sulata voi kattilassa. Kuori vaahto pinnalta ja anna voin 
jäähtyä hetki, jotta vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäänyt 
kirkas voi varovasti erilliesen astiaan.)

Mausta leikkeet sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla ja anna mausta ainakin
puoli tuntia. Sekoita kananmunat ja olut keskenään. Laita erilliselle lautaselle
jauhot(mausta  myös jauhot suolalla ja pippurilla) ja erilliselle lautaselle panko
korppujauhot. Leivitä leikkeet ensin jauhoissa, sitten muna-olutseoksessa ja lopuksi
panko korppujauhoissa. Kuumenna kirkastettu voi pannussa ja paista leikkeitä
yksitellen noin 2 minuuttia puoleltaan, kunnes kullan keltaisia ja rapeita. Tarjoile
sitruunaviipaleen kera.

Perunasalaatti
8-10 perunaa
suolaa
1 dl majoneesia
0,5 dl kermaviiliä
1 rkl dijon sinappia
0,5 dl punasipulia
0,5 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 tl suolaa 
1 tl pippuria

Keitä perunat suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä hetki kunnes
pystyt käsittelemään perunoita ja leikkaamaan ne kahdeksaan osaan. Sekoita kulhossa
muut ainekset - lisää lämpimät perunat sekaan. Anna maustua jääkaapissa ja tarjoile
kylmänä.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.