Intialainen ruoka sisältää yleensä tulisia mausteita. Kardemumma, korianteri, kumina sekä muut yhdistelmät, houkuttelevat niin haju- kuin makuaistia. Tähän aistien sekamelskaan sopii erittäin hyvin american ja indian pale alet. Näiden voimakkaammin humaloitujen oluiden sitruksiset, yrittiset, kukkaisat ja mausteiset tuoksut houkuttelevat heti pulloa avatessa. Oluen yhdistelyssä toimivat joko samankaltaisten makujen harmonia tai vastakohtien korostus. Monimutkaiset humalan maut joskus vahvistavat ja joskus  tasoittavat intialaisen ruuan runsaita makuja.

Ainekset (neljälle)
6 rkl voita
1/2 sipuli hienonnettuna
400 g kanan paistileikettä paloiteltuna (paisti sopii paremmin kuin rintafile)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl garam masalaa
1/2 tl kurkumaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl cayenne pippuria
2 dl american pale alea
1 dl tomaattipyrettä
2 dl kreikkalaista jugurttia
Riisiä tarjoiluun ja persiljaa koristeluun

Kuullota sipulit voissa. Lisää mausteet ja sekoita. Ruskista paloitellut paistit 
sipulimausteseoksessa. Lisää olut ja kaavi pannun pohjasta kaikki maut mukaan.
Sekoita joukkoon tomaattipyre ja lopuksi kreikkalainen jugurtti. Laske lämpöä ja 
hauduta noin viisi minuuttia, kunnes kana on kypsää. Lisää jugurttia jos haluat lisää
happamuutta. Tarjoile riisin kanssa.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.