Metsästyskausi on kuumimmillaan ja meillekin tuli kasa peuranlihaa erimuodoissa. Purilaisen tuunaus riistalla nostaa ruuan ihan eritasolle.  Jauhelihapihvin teossa on eri koulukuntia, mutta meillä vähemmän on jälleen kerran enemmän. Vain mausteet ja avot! Puolukat sopivat erinomaisesti riistan kanssa ja Amber Ale paketoi tämän kokonaisuuden. Amerikkalaistyylinen Amber Ale on kuparinvärinen, jossa on mukavasti mallasta ja sopivasti humalaa. Maltaiden makeus keventää purilaisten suolaisuutta ja humalan katkerot leikkaavat rasvaisuutta. Humalat puhdistavat myös makupalettia ja oluen hiilihapot raikastavat suuta.

Riistapihvit (neljälle)
400 g jauhelihaa, josta puolet riistaa ja puolet possua (riista on vähärasvaista,
joten joukkoon on hyvä sekoittaa rasvaisempaa possunjauhelihaa)
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri, sekä oliiviöljy. Paista pieni testipihvi ja
maista(lisää tarvittaessa mausteita). Muotoile neljäksi samankokoiseksi
palloksi ja taputtele pihveiksi. Paina keskelle pihviä monttu niin pihvi pitää
paremmin tasaisen muodon. Grillaa pihvit mediumkypsiksi mieluiten kuumassa grillissä.

Puolukkamajoneesi
2 rkl puolukoita
2 tl sokeria
2 dl majoneesia

Survo puolukat ja sokeri sekaisin. Sekoita majoneesin joukkoon.

Tarjoile pihvit ja majoneesi purilaissämpylän välissä sekä lisää väliin myös 
cheddaria, salaattia ja suolakurkkua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.