Granaattiomenan satokausi lähestyy ja lähikaupasta löytyikin jo tarjouksesta tätä superfoodia.  Siemeniä on helppo käytää eri ruuissa. Tässä perinteinen carbonara tuunataan lisäämällä keitin veteen olutta, tämä tuo mukavasti katkeroita ruokaan. Granaattiomenan kirpeän raikkaat siemenet  nostavat tämän muuten tutun ja turvallisen ruuan seuraavalle asteelle. Ruuan kanssa nautittavaksi sopii hyvin belgialainen vehnäolut, jolloin samoja vastinpareja on sekä ruuassa että oluessa. Myös belgialainen vehnäolut toimii hyvin tässä käytetyn granaattiomenan kanssa.

Olut-carbonara (neljälle)
4 dl vehnäolutta
4 dl kanalientä
400 g spagettia(tuorepasta)
120 g pancettaa/pekonia
3 kpl keltuaisia
100 g parmesania
0,5 tl suolaa
1 tl pippuria
1 dl granaattiomenan siemeniä
basilikaa koristeluun

Kiehauta olut ja kanaliemi kattilassa - keitä pastat ja säästä desin verran
keitinlientä. Paloittele pekoni ja ruskista pannulla. Sekoita kulhossa keltuaiset,
suola, pippuri, parmesani ja talteen otettu keitinliemi. Laske paistinpannun
lämpötilaa ja lisää pekonin joukkoon pastat. Sekoita joukkoon munajuustoseos nopeasti
sekoittaen, ettei muna ala kypsyä. Annostele lautaselle ja lisää pastan päälle
granaattiomenan siemeniä sekä basilikaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s