Viime viikolla meillä vietettiin nuorimmaisen 1-vuotissyntymäpäiviä, joten blogi jäi väliin tehdessä jalkapallokakkua. En ole kakkua aikaisemmin leiponut,  mutta ajatus lopputuloksesta oli kirkkaana mielessä. Vaimon kanssa ollaan vitsailtu että tällä hetkellä kaikki mitä teen “vie vain vartin” – eli niin kuin kuvitella saattaa panimopäivä oli venynyt pitkäksi ja kakun tekoon olin myös budjetoinut “vartin”. Muksut nukkumaan, pullo olutta kyytipojaksi ja leipomaan.

Nämä käynnissä olevat vuodet ovat varmasti niitä “ruuhkavuosia”. Kakkuepisodi päättyi hyvin ja lopulta se oli tervetullutta yhteistä aikaa vaimon kanssa. Usein sanotaan että kaiken kiireen keskellä pitäisi pystyä pysähtymään ja ihmettelemään miten ruoho kasvaa – tuntuu kaukaiselta ajatukselta, mutta ehkä eläkepäivillä voin ottaa sen projektiksi.  Tee itsellesi merkityksellisiä asioita ja tee itsesi merkitykselliseksi toisille ihmisille – näiden Frank Martelan sanojen mukaan mennään ainakin tällä hetkellä ja “vartin” hommat pitävät varmasti päivät täynnä jatkossakin.

Syksyn satokausi on parhaimmillaan ja meidän lempijuureksista punajuuri löytyy usein ruokapöydästä. Tähän olueksi valikoituu vehnäolut, josta vuohenjuustolle löytyy hyviä makujen vastinpareja.

Vuohenjuusto-punajuuri-pestopasta

Pesto
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
2 dl basilikaa (n. 1 ruukku)
1-2 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
1 dl raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria

Hienonna tehosekoittimessa pinjansiemenet, basilika ja valkosipulit. Sekoita kunnes
massa on hienojakoista ja lisää öljy nauhana. Lisää juusto sekä suolaa ja pippuria
maun mukaan.

Vuohenjuusto-punajuuripasta (2 henkeä)
2 kpl punajuuria
150 g vuohenjuustoa
oliiviöljy
voita paistamiseen
250g tuorepastaa
mustapippuria

Kuori punajuuret ja kuutioi muutaman sentin kokoisiksi. Levitä pellille ja ripottele
päälle oliiviöljyä. Paista 200 astetta kunnes kypsiä - 20-30 min. Paista kuutioita
vielä voissa pannulla niin saat rapean pinnan. Mausta kevyesti mustapippurilla.
Paista vuohenjuusto runsaassa oliiviöljyssä kuumalla pannulla - tässä menee vain
15 sekunttia per puoli, varo ettei juusto vain sula pannulle epämääräiseksi möykyksi.
Keitä tuorepasta ohjeen mukaan ja sekoita pesto sen joukkoon. Lisää punajuuret ja
vuohenjuusto pastan päälle, nauti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s