Tänään kävin ensimmäistä kertaa radiossa puhumassa Espoon Omasta Panimosta. Anikó Lehtinen on muutaman vuoden vetänyt Radio Helsingillä Kippis -nimistä oluen erikoisohjelmaa. Olen kuunnellut ohjelmaa ensimmäisestä jaksosta lähtien, joten tietysti hiukan jännitystä oli ilmassa. Ohjelma löytyy myös podcastina radio helsingin nettisivuilta tai radiot sovelluksesta.

Samalla maistoimme hedelmillä maustettuja IPA-oluita sinihomejuuston ja keksien kera. Juuston ja oluen yhdistäminen on helppo tapa aloittaa tutustuminen ruoan ja oluen yhdistelyyn. Oluen katkerot leikkaavat juustojen rasvaisuutta ja suolaisuutta. Hiilihapot raikastavat suuta ja pudistavat makupalettia.

Tämän päivän reseptissä mennään ensimmäistä kertaa jälkiruokiin ja tänäänkin olutta käytetään jo ruuan valmistuksessa. Monen lempijälkiruoka tiramisu tehdään tänään stoutilla, jolloin siitä tulee Beeramisu. Tumma stout sopii tähän kuin nenäpäähän.

Beeramisu(neljä pientä annosta)
0,5 dl mascarpone
3 rkl sokeri 
3 rkl kuohukerma 
1 dl stout 
9 kpl Savoiardikeksit(ladyfingers) 
kaakaojauhetta koristeluun


Yhdistä mascarpone ja sokeri kulhossa. Vatkaa kuohukerma kovaksi. Kääntele
kuohukerma mascarponen joukkoon. Kaada stout vuokaan, johon keksit mahtuvat. Dippaa keksit molemmilta
puolilta stoutissa, mutta älä uita niitä liian pitkään. Aseta keksit kippojen pohjalle, katkaise
tarvittaessa että saat tasaisen pohjan. Laita päälle vähän mascarpone vaahtoa sekä kaakaojauhetta.
Lisää useampia kerroksia kipon koon mukaan. Tarjoile stoutin kera. 

Cheers from Espoo!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.