Edellisellä viikolla päästiin hyvin vauhtiin tuomalla olut osaksi ruuan reseptiikkaa, joten jatketaan siitä. Paneroiminen on erittäin helppoa ja raaka-aineet löytyvät yleensä jo valmiiksi kotoa. Erillistä rasvakeitintä ei tarvita, vaan hiukan reseptistä riippuen uuni tai paistinpannu toimivat hyvin. Oluen hiilihapot keventävät paneeraustaikinaa ja tekevät lopputuloksesta täydellisen rapean. Tässä reseptissä käytämme paneerausoluena Indian Pale Alea(IPA). Vaikka paistaminen heikentää oluen humalan aromeja, jättää se jäljelle katkerot maut. Yleisesti paneerauksessa voi käyttää melkein mitä olutta vain, mutta tarpeen mukaan humaloidut oluet tuovat katkeruutta ja maltaisemmat oluet makeutta. Tänään paneroidaan sipulirenkaita, ja toivottavasti tämän innoittamana joku siirtyy pois pakastealtaiden valmistuotteista.

Sipulirenkaat
2 kpl makea sipuli
5 dl jauhot (kahdessa osassa)
1/2 tl chilijauhe
2 tl ruokosokeri(tai muu tummasokeri)
1/2 tl paprikajauhe
2 tl suola (kahdessa osassa)
2,5 dl IPA olutta
5 dl panko korppujauhot (Karkealla japanilaistyyppisellä korppujauholla saa todella rapean
 ja ilmavan kuor­rutteen)
3 rkl sulatettu voi
öljyä paistamiseen

Leikkaa sipulista reilun sentin kokoisia renkaita. Laita renkaat kylmään veteen ainakin
pariksikymmeneksi minuutiksi - tämä vie sipuleista kitkerän maun. Ripottele 
leivinpaperille ruokalusikallinen öljyä. Sekoita kulhossa 2,5 dl jauhoja, chilijauhe,
sokeri, paprikajauhe ja yksi teelusikallinen suolaa. Lisää olut ja sekoita tasaiseksi.
Lisää loput jauhot erilliseen astiaan. Lisää panko korppujauhot erilliseen astiaan ja
sekoita joukkoon yksi teelusikallinen suolaa ja sulatettu voi.

Nosta sipulit yksitellen vedestä, kuorruta ensiksi jauhoilla ja sen jälkeen
paneeraustaikinalla - valuta ylimääräinen taikina takaisin kulhoon - lopuksi kieritä panko
korppujauhoissa. Siirrä leivinpaperille ja pidä sipulirenkaat erillään toisistaan. Paista 
225 c noin kahdeksan minuuttia - tai kunnes kauniin ruskeita - käännä ja paista vielä noin
10 minuuttia. Tarjoile lämpimänä mieleisesi dipin kanssa, kuten salsa ja ranskankerma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s