Tänään olut otetaan osaksi jo ruuan reseptiä ja tuodaan näin lisää rakennetta ja makua ruokaan. Samalla tavalla kuin viini myös  olut sopii kaikkiin ruoanvalmistuksen vaiheisiin. Olut toimii erittäin hyvin esimerkiksi leivityksiin, marinaadeihin ja pataruokiin. Yksi meidän perheen lempiruuista on oheinen täyteläinen broilerin reisipalat stout kastikkeessa, joka maistuu myös perheen pienimmille. Tämän ruuan kanssa on luonnollista nauttia samaa stouttia, kuin mitä ruuanlaitossa on käyttänyt.

Reisipalat
6 kpl broilerin reisipala
3 kpl hienonnettu valkosipulinkynsi
250g hoisin kastike
1 tl chilijauhe
1 tl sipulijauhe
3 rkl soija kastike
1 rkl riisiviinietikka
1 tl sriracha
1 tl hunaja
1,25 dl stout

Riisiä tarjoiluun

Lämmitä uuni 200 c. Mausta reisipalat suolalla ja pippurilla. Laita reisipalat
kylmälle paistinpannulle, nahkapuoli alaspäin. Laita pannu liedelle lämpiämään
keskilämmöllä - tällä tavalla saat rapean pinnan. Paista kunnes pinta on rapea, 
käännä ja ruskista myös toiselta puolelta. Ota pois kuumalta liedeltä. Sekoita 
kulhossa loput ainekset ja lisää pannulle. Jos paistinpannussa on osia jotka 
eivät kestä uunissa, vaihda uuninkestävään astiaan. Paista broileria uunissa noin 
15 minuuttia. Tarjoile riisin ja Stoutin kera.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s