Tällä viikolla yhdistellään ruokaa vehnäolueseen. Vehnäolut jakaa usein mielipiteitä, mutta vaikket olisi vehnäoluen ystävä, on ruuan kanssa hyvä aloittaa tutustuminen. Kesäisiä vehnäoluita on kahta päätyyppiä: saksalainen ja belgialainen. Saksalaisessa(Hefeweizen) vehnäoluessa on tyypillistä makea hedelmäisyys ja tuoksussa banaania ja neilikkaa. Belgialainen(witbier) vehnäolut olut tyypilliset raikas ja sitruksinen.

Vehnäolut sopii hyvin monien ruokien kanssa. Tämän viikon ruuan kanssa witbier saattaa olla parempi vaihtoehto, koska tässä ruuassa on paljon erilaisia makuja. Witbieristä löytyy vastinpari kesärullien sitruksisuudelle, ja hiilihapot myös puhdistavat suuta ja raikastavat ruokaa.

Tämä ruoka on yksinkertaista valmistaa, mutta vaatii hiukan vaivaa. Ystävämme tarjosivat Vietnamilaisia kesärullia syksyisellä piknikillä ja näihin jäimme koukkuun samantien. Majoneesi tuo sopivasti täyteläisyyttä tähän, vaikka ei varmasti perinteisesti näihin kuulukaan. Kannattaa tehdä kerralla enemmän ja nauttia myös seuraavana päivänä. Näitä on kiva tehdä myös porukassa ja organisoida prosessi tehokkaaksi.

Kevätrullat
0,5 dl riiviinietikka
2tl sokeri
1/2 punasipuli
1/2 chili
1/2 parsakaali
1 porkkana
12 kpl Riisipaperi
150g riisinuudeli
1kpl jäävuorisalaatti
2 grillattu kanankoipi
2 lime
majoneesi
korianteri
seesaminsiemenet

Tarjoiluun
soijakastike

Sekoita riisiviinietikka ja sokeri. Poista chilistä siemenet ja hienonna, suikaloi
porkkana, hienonna punasipuli ja leikkaa parsakaali sopiviksi paloiksi - lisää
kasvikset etikkaseokseen. Anna hetken maustua.
Revi kanankoivista liha sopivan kokoisiksi, leikkaa jäävuorisalaatti, ja paloittele 
lime. Keitä riisinuudeli pakkauksen ohjeen mukaan. 
Tee linjasto jossa on helppo työskennellä. Organisointi helpottaa prosessia.
Lämmitä vettä - veden tulee olla mahdollisimman kuumaa, mutta kuitenkin niin että 
pystyt sitä paljain käsin käsittelemään. Pane yksi riisipaperiarkki veteen 
pehmenemään. Nosta pehmennyt(15 sekunttia) riisipaperi varovasti leikkuulaudalle - voit
kuivata riisipaperia hiukan talouspaperilla. 
Täytä haluamillasi täytteillä siten, että reunoille jää tyhjää.
Käännä reunat täytteiden päälle ja kieritä rulla tiiviiksi paketiksi. 
Valmista loput rullat samoin. 
Tarjoile soijakastikkeen kanssa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s