Panimokiireiden välissä ehdin käydä mökillä pyörähtämässä. Muksun kanssa käytiin mustikassa ja vanhempien sienipaikat koluttiin niin että tuliaisiksi sai muutaman litran kanttarellejakin.

Kanttarelli-pekonipiirakkaan sopii erinomaisesti Amber Ale – maltaisemman oluen makeus keventää ruuan suolaisuutta. Maltaasta tulevat paahtuneet maut sopivat hyvin paistettujen ruokien kanssa. Mahdolliset oluen savun aromit sopivat myös hyvin sienien kanssa.

Pohja
150 g voi
3/4 dl vehnäjauhot
1/2 tl leivinjauhe
3/4 dl juustoraaste

Täyte
100g pekoni
yksi kevätsipuli
kourallinen ruohosipulia
yksi valkosipuli
0,75 l kanttarelleja
1 dl valion crea creme fraiche
1 dl kerma
1 kananmuna 
suolaa ja mustapippuria 
juustoraaste

Laita kulhoon muut pohjan ainekset paitsi voi - lisää voi kuutiona vähitellen 
nyppien pohja tasaiseksi. Levitä tasaiseksi 28 cm piirakka vuokaan, myös reunoille.
Nosta jääkaappiin. 

Paloittele pekoni ja paista. Nosta pekonit sivuun ja paista pekonin rasvassa hiukan
kanttarelleja. Kun mahdollinen vesi on haihtunut, lisää hienonnetut sipulit. Kuullota
sipulit ja lisää pekoni - nosta täyte syrjään.

Esipaista pohjaa 10 minuuttia - 200 C. Sekoita creme fraiche, kerma, kananmuna ja
mausteet. Lisää esipaistetulle pohjalle täyte ja kermaseos. Lisää päälle
juustoraastetta(sekä hiukan parmesania jos sitä sattuu jääkaapista löytymään) ja
paista piirakkaa uunissa 20min - 200 C.

Tarjoile lämpimänä!

Cheers from Espoo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s